φροντιστήρο μέσης εκπαίδευσης

Το φροντιστήριο

φροντιστηριο θεσσαλονικη

Ο Διευθυντής Σπουδών κος Αχιλλέας Τιμπλαλέξης, πλαισιωμένος από ένα επιτελείο έμπειρων και εξειδικευμένων εκπαιδευτικών διαμορφώνει και οργανώνει το πρόγραμμα διδασκαλίας και μεριμνά για την ορθή υλοποίησή του.

Σε όλη τη διάρκεια των σπουδών υπάρχει μέριμνα για τον κάθε μαθητή ξεχωριστά, παρακολουθώντας την πρόοδο του και στηρίζοντας τον να υπερβεί κάθε δυσκολία, ενώ το προσωπικό των φροντιστηρίων είναι πάντα πρόθυμο να βοηθήσει και να δώσει απαντήσεις σε κάθε μαθητή και σε κάθε γονιό.

Τα μαθήματα μας πραγματοποιούνται σε δύο σύγχρονους και φιλόξενους χώρους στην Νεάπολη και τον Εύοσμο. Η χωροταξική διαρρύθμιση και η αισθητική είναι τέτοια ώστε να συμβάλει στη δημιουργία ευχάριστου και θετικού κλίματος μέσα στους χώρους διδασκαλίας αλλά και την πρακτική διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τα μαθήματα

φροντιστηριο θεσσαλονικη

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε ομοιογενή τμήματα τα οποία διαμορφώνονται με βάση το γνωστικό υπόβαθρο και τις δυνατότητες κάθε μαθητή. Η συνεργασία και η διάδραση σε ολιγομελή τμήματα που στηρίζονται στη δυναμική ομοιογένεια και λειτουργούν ως ομάδα είναι μία ιδιαίτερα αποτελεσματική εκπαιδευτική διαδικασία.

Το μάθημα γίνεται γύρω από το τραπέζι με τον καθηγητή δίπλα στους μαθητές. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η σχέση μαθητή-καθηγητή και υποστηρίζεται η μεταδοτικότητα και η αποδοτικότητα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Κατά την εγγραφή του ο μαθητής λαμβάνει δωρεάν τα βιβλία του φροντιστηρίου μας, που είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, άρτιας επιστημονικής κατάρτισης και διευκολύνουν το μαθητή στη συγκρότηση της γνώσης του, μαζί με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων και το ετήσιο πρόγραμμα διαγωνισμάτων.

Πρόοδος μαθητών

φροντιστηριο θεσσαλονικη

Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς συμμετέχουν σε διαγωνίσματα προσομοίωσης, τρίωρα και επαναληπτικά τα οποία, προγραμματίζονται από την αρχή της χρονιάς και πραγματοποιούνται εκτός των ωρών διδασκαλίας.

Η διόρθωση των διαγωνισμάτων γίνεται κατά τη διάρκεια του μαθήματος τονίζοντας τόσο τα σημεία που μπορεί να επέλθει ατομική βελτίωση όσο και επαναλαμβάνοντας κάτι που δεν έγινε αντιληπτό ορθά συνολικά. Για όλους εμάς, η απόδοση στα διαγωνίσματα δεν αποτελεί μόνο στοιχείο αξιολόγησης του μαθητή, είναι και στοιχείο αυτοαξιολόγησης του εκπαιδευτικού, καθώς αποτελούν μέρος της εκπαιδευτικής μας διαδικασίας.

Μέλημα μας αποτελεί η συνεχής παρακολούθηση της πορείας του μαθητή και η εξέλιξη του βοηθώντας τον να καλύψει όποιες αδυναμίες προκύπτουν κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

Προσωπικός Καθηγητής

φροντιστηριο θεσσαλονικη

Στα φροντιστήρια μας εφαρμόζουμε την καινοτόμο μέθοδο του «Προσωπικού Καθηγητή» ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους γονείς του μαθητή και βοηθά τον ίδιο:

 • Να θέτει στόχους
 • Να οργανώνει τη μελέτη του
 • Να καλλιεργήσει τις δυνατότητές του
 • Να αξιοποιήσει τις ικανότητές του
 • Να αντιμετωπίσει το άγχος του
 • Να οργανώσει τη σκέψη του
 • Να οργανώσει το χρόνο του

Σεμινάρια

φροντιστηριο θεσσαλονικη

Κάθε χρόνο τα φροντιστήρια μας σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και ειδικούς συνεργάτες διοργανώνουν σεμινάρια ενημέρωσης για τους μαθητές αλλά και τους γονείς τους, για τα εξής θέματα:

 • Επαγγελματικός Προσανατολισμός
 • Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων
 • Συμπλήρωση Μηχανογραφικού Δελτίου
 • Το Εκπαιδευτικό Σύστημα και οι Δυνατότητες που παρέχει